История

Годината е 1945, месецът – юли! Започва летоброенето на ЦДГ “Осми март”град Първомай, в което ще се впишат имената на десетки учители и служители дали своя принос, за да ни има днес – детска градина с традиции, утвърден престиж, заемаща достойно място в предучилищното възпитание и обществения живот на града ни.

Сградата, в която в момента се помещава ДГ „Осми март” е общинска собственост и е построена през 1976 г. Тя е двуетажна и разполага с 6 занимални и 6 спални помещения, административен корпус, перално и котелно помещение, кухненски блок и складове.

След успешно защитен микропроект между СИФ и Община Първомай сградата е обновена и реконструирана. Основно е подновена дограмата на детското заведение, направена е външна изолация и изграден покрив. Отвътре е ремонтирана цялостно. Отоплението е на газ и осигурява нормални условия за отглеждане на децата, което се явява изключително предимство на детската градина.

Дворът на детската градина е с обща квадратура 5 дка и включва обособени детски площадки и тревни площи. Разпределен е на площадки. Има необходимите съоръжения за игра на открито - катерушки, пързалки, пясъчници, пейки.

Всички помещения в сградата са с добра ергономична характеристика, техническа осигуреност и отговарят на необходимите здравно-хигиенни изисквания за отглеждане и възпитание на деца от 10-месечна до 7-годишна възраст.

Детската градина разполага с необходимите за всички групи занималня, спалня, санитарен възел и методическа стая. Занималните са просторни и слънчеви, обзавеждането е функционално, спалните помещения са хигиенични.

Административните помещения са кабинет на директора, кабинет на ЗАС, медицински кабинет, изолационна, методически кабинет и стая за допълнителни занимания по интереси, учителска стая, съблекалня.

Сградите в двора на ДГ, кв. Любеново и с. Караджалово също са санирани и реновирани. В дворовете са налични необходимите уреди за игра на открито.

За децата се грижи персонал от 19 педагози, 17 души помощен персонал и три медицински сестри.

Официален адрес

Официален адрес на детската градина след 01.08.2016г.

град Първомай
пощ. код. 4270
ул. „Спартак“ № 11 а

Втори адрес

Втори – различен адрес от официалния, на сградата, в която се провежда предучилищно образование

кв. Любеново
пощ. код. 4270
ул. „Струма“ № 2

Трети адрес

Трети – различен адрес от официалния, на сградата, в която се провежда предучилищно образование

с. Караджалово
пощ. код. 4283
ул. „8-ма“ № 1

Работно време

Понеделник – Петък
6:00 ч. – 18:00 ч.

Почивни дни
Събота и Неделя